Diamantpriset 2012 till Folke Meijer

En enhällig jury bestående av representanter för de medarrangerande organisationerna av Innovation by Collaboration 2012 beslutade enhälligt om att vinnaren av Diamantpriset 2012 blev Folke Meijer, Karolinska Institutet.

Diskussionen löd: Folke Meijer är rutinerad, känd och accepterad för många saker. FUHS är ett bra initiativ som drivits och hållits vid liv av främst Folke och utan resurser. Folke har gjort det till något som spelar roll.

Folke säger:
”Det var en stor överraskning när jag fick veta att jag skulle få ta emot Diamantpriset. Jag hade inte ens en gång tänkt tanken. Jag känner mig både stolt och hedrad. Detta inte minst beroende på den angivna motiveringen. Det är mycket glädjande att få en sådan uppskattning.”

Motivering

diamantpris2012

Folke Meijer tar emot priset

”Folke har med skicklighet och fingertoppskänsla byggt upp Föreningen för Universitetens Holdingbolag i Sverige och skapat en plattform för samverkan som varit viktig för tech transfer. Inom ramen för FUHS har kunskapsöverföring, idégenerering och diskussioner kunnat föras på ett prestigelöst sätt. Detta har varit instrumentalt för holdingbolagens verksamhet i såväl stort som smått och därmed även haft bredare efterverkningar i innovations Sverige.”

Diamantpriset som instiftats av SNITTS, delades ut för tredje gången i år under Innovation by Collaborations konferensmiddag och prisutdelare var Lena Blomberg, förra årets vinnare.

Se inlägg i KIs internwebb >>