IBYC 2017

Dokument, presentationer och bilder från IBYC 2017

  • Se bilderna från konferensen >>
  • Ladda ner presentationerna >>
  • Ladda ner resultat från Workshops >>
  • Se hela programmet >>
  • Publikomröstning: Vilka tre åtgärder skulle du prioritera om du var innovationsminister? >>  
  • Publikomröstning: Hur ser innovationssystemet ut om fem år? >>
21-sept-co-creation3
Den 21-22 september anordnade SNITTS ‘Innovation by Collaboration’ på 7A Odenplan i Stockholm. Först av allt vill vi rikta ett stort tack till alla talare och deltagare som med sitt engagemang och sin delaktighet tillsammans gjorde konferensen så bra! Återigen ser vi att många av er återkommer varje år, vilket känns jättekul, och tillsammans skapar vi innovationssystemets bästa nätverksevent!

Under konferensens första dag fokuserade vi på Sverige och vi inledde med en intressant paneldebatt som lyfte frågan om vikten av co-creation och innovation i nära samverkan med omgivande samhälle.  Att satsa på sociala innovationer blev vinnaren av de åtgärder vi röstade på under sessionen.

Dagen bjöd även på en ”terapi”-session där vi ställde oss frågan: vad gör vi för nytta egentligen? ACCESS-projektet delade med sig av deras arbete och dessutom lanserades konceptet för framtidsformande innovationsstöd.

Nytt för i år var att en stor del av första dagen vigdes åt en workshop kring hur vi i Sverige ska maximera vår innovationsförmåga. Vi hoppades på stor interaktion och delaktighet från deltagarna och det fick vi verkligen! Så, tack till alla er som kom och delade med sig av er erfarenhet och kunskap!

Som avslutning på dagen och dagens workshop delade en panel med sig av sina perspektiv på frågan ”Hur kan Sverige maximera sin innovationsförmåga?”. Panelen bestod av politiker, finansiärer, representanter från branschorganisationer samt entreprenörer.

Den andra dagen vidgade vi vyerna och gjorde en omvärldsspaning, både nationellt och internationellt. Det bjöds på en spännande blandning av best practise, konkreta verktyg och inspiration inom ämnen såsom studentinnovationer, impact och gränsöverskridande samverkan. Medverkade gjorde bland andra representanter från OECD, Vertigo Ventures och Athena Institute.

Under konferensens middag mottog Henric Rhedin, Göteborgs universitet, årets Diamantpris för sina bidrag till att föra svensk tech/knowledge exchange framåt. Stort grattis Henric!